Sisukaart

Fotode kasutamine ainult autori loal ja viitega allikale.

Veebimeister
webmaster@virtsu.ee

Uuendatud
25.04.2024

Virtsus lustis lastekaitsepäeval 170 last, vanemat ja sõpra

Jaanus Getreu

4. juuni 2023

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi 16. lastekaitsepäeva jalgpalliturniir toimus sellel aastal Virtsu Kooli jalgpalliväljakul. Oleme seda meie klubi jaoks ühte tähtsaimat üritust korraldanud kodukorda ja nii on meie lapsed palli veerema pannud väga paljudes Lõuna-Läänemaa külades. See ongi meie peamine moto ja idee. Soovime läbi selle ürituse tähtsustada külade ja kogukondade tähtsust, üksmeelt ja elujõulisust. Nii mängivad ka sellel võistlusel just külade tiimid ja lapsed esindvad küla-alevit, kus nad reaalselt elavad. See on meil alati õnnestunud ja lastele ja vanematele samuti meeldinud. Nii on palliplatsile jooksnud pikkade aastate jooksul Lihula, Virtsu, Vatla, Kirbla, Massu, Kõmsi, Tuudi, Metsküla, Lõpe ja Oidrema lapsed. 

Virtsus toimunud perepäev, just nii saame me seda nimetada, tõi palliplatsile ja selle kõrvale 170 last, vanemat, sõpra, onu-tädi. Just sellise arvu sain ühel hetkel kokkulugedes. Üritust korraldab küll alati meie klubi, kuid alati, ükskõik, kus see parasjagu toimub, on suure töö tegemine siiski ka selle kogukonna õlgadel. Eile juba kell 08.00 oli staadionil rahvast, sättisime väljakud, puhvetid, pingid, plakatid selleks, et 11.00 algav tore päev igati õnnestuks. Juba tund enne päeva algust hakkasid saabuma esimesed pered. Ilm, mida nädal aega jälginud, pakkus meile siiski rõõmu. Pääsesime vihmast ja nati jahedamast õhust hoolimata, olid kõigil külalistel ja lastel südamed soojad. 

Kell 11.00 avas võistluse meie Rocco Mõtt. Pärnu JK Vapruse kogukonnajuht, meie klubist sirgunud tippjalgpallur, kes ise juba esimesel perepäeval 2008. aastal seitsme aastase poisina kaasa tegi! Meie suure sõbra poolt tulid rõõmu ja õnnesoovid ja soojad tervitused. Aitäh Rocco! 

Mängisime turniiri kahes vanuseastmes, kus 1-3 ja 4-6 klasside arvestuses tuli kokku platsile 70 last. Küladest olid esindatud sellel aastal Lõpe/Oidrema, Lihula, Massu/Kõmsi ja Virtsu tiimid. Lisaks neile olid meile külla sõitnud Tallinna FC Leona tüdrukute tiim. Nemad mängisid meiega nooremas grupis. Kõik mängud olid toredad ja vahvad, pinget jagus, kõigile ka väravaid ja turniiri mängud möödusid sõbralikus rütmis, kus turniirtabelit üldse ei peetud, sest kõik on sellel päeval tublid ja väärivad kiitust ja tuge. Seda see päev ka pakub. Siis pidasid sõprusmängu Lõuna-Läänemaa JK ja Tallinna FC Leona tüdrukute tiim. Mäng oli väga kaasahaarav, rahvas plaksutas, elas kaasa ja kõigil oli seda tore vaadata. Mäng lõppes 1:1 viigiliselt. Äkki oli just see kohtumine, meie uue tüdrukute võistkonna sünnimänguks? Peale seda toimus vägev perede löögivõistlus. Kokku tuli palli penaltipunktilt väravasse lööma 43 paari. Võistkond koosnes lapsest ja lapsevanemast, ning järgmisse ringi pääses paar, kelle mõlemad liikmed olid suutnud väravavahi üle mängida. Kohe selle võistluse järel reastasid ennast rahva ette ühed vägevad mehed! Need olid Virtsu Kooli jalgpallilegendid, mehed, kes kunagi kooliajal siin jalkaga sõprust tegid, trennis käisid ja Lõuna-Läänemaa noorte jalgpallile aluse panid. Lisaks olid rivis veel ka Premium Liiga tippmängija, Georg Pank, kelle isa Virtsu Kooli lõpetanud ja sellega ikkagi ka väike Virtsuveri soontes voolab. Tema kõrval astusid platsile Madis Riive, Peeter Idvani, Ats Vamper, Jaanus Piilmann, Raigo Pank, Henri Pikla, Raiko Vänt, Jass Jasper Jõgi, Raul Oberschneider, Agris Aavik, Mikk Vissak. Oli tähtis, et platsil olid erinevate põlvkondade poisid. Näiteks vanim Raiko, sünniaastaga 1978 ja noorim Jass, sünniaastaga 2006. Vägev. Nad pakkusid ilusa etenduse, esiteks omavahel mängides, kus võistkonnad moodustati esimene-teine formaadis. Teiseks pidasid nad mängu meie 4-6. klasside laste vastu. See oli väga nostalgiline ja tõi toredad koolimälestused paljudele meelde. Päeva lõpetas supermäng- laste ja lastevanemate traditsiooniline sõpruslahing. Väljakul kõik lapsed 1-3. klasside hulgast ja koguni 23 vanemat. Lihtsalt suurepärane! Ja täpselt kolm tundi hiljem seisid kõik lapsed kenasti reas, vanemad plaksutasid lakkamatult oma pisikestele ja kõikidele riputati kaela kullast medal, kätte Vapruse pulgakomm ja maitsev jäätis. Kuid see ei olnud veel kõik, 70 last võttis osa suurest loosist, kus kõikidele jagus auhindu! Suurepärane pidupäev lõppes ühispildi ja naeratuse saatel.

Peame olema iga päev mõtetega, kuidas meie lastel oleks hea ja kuidas tagada neile turvaline lapsepõlv. Ei tohi kunagi unustada, et meie ümber kõige tähtsamad ongi lapsed. Peame tagama, et meil on elujõulised kogukonnad, koolid ja plats, kuhu sõber käekõrvale võttes mängima viia. See on tähtsam, kui 1:0 võit ükskõik, mis teise klubi üle. Tagama neile selle, mida kogeme igal aastal kasvõi sellel päeval, mida klubi juba 16 korda pakkunud. Oleme seda tegemas ka muudel lastele suunatud üritustel. Oleme ikka sõbrad ja teeme kõik just laste nimel!

Suur tänu kõik lapsed ja lapsevanemad. Suur tänu Virtsu Kool, Virtsu Rahvamaja, Sälli Vendel, Kelly ja Peeter Idvani, Ivar Lindepuu, Timmo Kaasik, Vallo Vatter, Laur Oberschenider, Pärnu JK Vaprus, N-Ehitus, Kvaliteetaken OÜ, Vamet OÜ, Elteks, COOP Lihula, Eesti Jalgpalli Liit, Lääne Elu. Eriline tänu Annika Jakobson ja kohviku tüdrukud ning Anni Pubi.

Tagasi artiklite lehele